Nytt ifrån gina tricot i brevlådan



Var och hämtade ut mitt efterlängtade paket ifrån Gina Tricot. Köpte jeansvästen & bandeaun ovan!
Riktiga klipp om jag får säga det själv:)


Nostalgi



Köpte hem ett paket kinderägg, vet inte hur länge sedan det var senast. De små äggen är så pass färgglada att man inte kan undkomma minnen ifrån barndomen som sedan sätter ett mindre leende på läpparna.
Fick dessutom en liten barbapapa figur i det ena ägget till min förtjusning.

Måste uppleva barndomen på de  sätt man kan innan den är borta förevigt.


Smakprov ifrån kvällens träning



Hoppade en mindre bana med Freja ikväll som uppvärmning inför morgondagen. Lugnare än vanligt, men ibland skulle jag kanske skjutit på mer och släppt på tyglarna ytterliggare, men fick till fina hopp även om där också fanns inslag av hennes "flygattacker" :)

Gnägg

Precis käkar lunch, ska snart göra mig redo för att dra ut till stallet. Förberedelser inför morgondagens pay and jump är det som gäller!


Seperate rooms and broken hearts



Torsdag

Praktik som vanligt. Mestandels vanliga sysslor samt att vi åkte iväg och lämnade av en häst.

Har nyss tagit tag i beslutsångesten och skickat iväg en beställning på ett par plagg till Gina Tricot, bör ha dem i början av nästa vecka någongång, yay!

Och bör om inget annat plugga på de nordiska språken. Danska glosor? I'm doomed.

I will always stay the same, I'll never change


Hopptävla? jadå!


(googlebild)

Ska i och för sig bara ut på en Pay n Jump men ser fram emot det då jag inte tävlat i hoppning förut direkt då jag varit hopprädd samt det att jag i grund och botten är mer av en dressyr ryttare.

Jag är ingen tävlingsgalning, hatar när nerverna lägger sig utanpå vilket gör att man lättare gör fel och ångrar små misstag som annars inte blivit av. Detta gör jag endast för att testa mig själv och hästen. Vi båda måste träna på att göra det under press!

Glad om jag bara kommer runt banan, på tisdag gäller det!


Preview


Mellanmål såhär innan maten


Måndag

Måndagen började med en armbågning på struphuvudet för min del, halsen är svullen och ömmar men går nog över inom kort.

Hunnit hoppa hästen lite trots det blåsiga vädret. Ibland hade ett ridhus kunnat underlätta, slipper helst sand i ögon och munn men vad gör man när det inte finns ett? Man skiter i vilket och gör det ändå!


Helgen


 
Haft en super mysig helg med den bästa <3
Lunchat på Graffiti i stan, haft TBBT maraton osv.

Imorgon är det dags för ännu en skolvecka...


Fredag - Berg-och dalbana


(Mögbild)

Morgonen i skolan startade inte på bästa sätt och det fick mig bara på allmänt dåligt humör. Frustrantionen kröp inom mig, ibland vill man kunna göra som andra, utagera det på det sätt som det låter i huvudet.

Trodde dessutom att naturfotofestivalen skulle vara en höjdare, men det största namnet sparades såklart till morgondagen *besviken*. Och utöver det så var föreläsningarna för avancerade och dessutom en av dem på något försvenskad danska vilket resulterade i att man tappade bort sig så fort man tappade fokus.

Dagen må ha avslutats bättre i alla fall och det är väl tur det. Tömkörning med Freja som förövrigt tyckte att det var roligare än ridning då hon trampade på och sög ordentligt på bettet redan ifrån första steget. I slutet lossade jag all utrustning så att hon kunde gå helt fritt, fick henne att trava efter mig för att sedan göra halt och trava över upphöjda bommar, och detta utan att ta i henne en enda gång. Hästar kan också tämjas...till en viss del :)


Praktik

once again...textinlägg.

Har varit full rulle minst sagt. Hästar som springer igenom elstaketet för att komma åt gräsmattan på andra sida hagen så att man får valla tillbaka dem samtidigt som man desperat letar efter lösningar på att snabbt göra staketet funktionsdugligt innan det händer igen. Slutade med att jag stog och bankade ner plastpålar i marken och knöt ihop trådarna med hjälp av en extra bit tråd som en tillfällig lösning och elen vandrade igenom så problemet var genast löst.

Putsade även en hel del utrustning utöver det vanliga stallarbetet. En del av grejerna kan inte ha blivit putsade på väldigt länge då de precis gick att få rena och mjuka. På tiden! och där är ändå en hel del kvar, men det får jag ta vid ett annat tillfälle.

Känns bra att ha en praktik där man kan vara till nytta utan att bli en börda och samtidigt få hålla på med ett av sina större intressen (Y)

Onsdag

Färdigställt 2 skoluppgifter och sedan stallet därefter. That's all!

This is the venom in my veins, created and cured by the same.


Tisdag - lugnast hittentills



Stannade hemma ifrån skolan då jag hade magsmärtor som strålade ut i ryggen, vi tjejer har det inte alltid så jäkla lätt. Tagit det relativt lungt, men ändå fått en del gjort. Påbörjat städningen av garderoben nu inför den kommande värmen som ser ut att stanna. Vill ha sommar redan nu!

Skoluppgifter, here i come!


Nytt ifrån Her Bright Skies!


If you follow me, you will only get lost.


Mo moo monday

Bowling, en vindruvslunch ute i solen,utvecklingssamtal, en ridtur och tacos på det.
Wonderful!


Helgen i korta drag


(Fotad med en Nikon D5100, oredigerad)

Varit på en av Brianas spelningar samt käkat pizza, varit på 78 års kalas och umgåtts med pojkvännen min.


Is this what I get for the choices that I made?


Snön kom tillbaka.


(mobilbild)

När jag vaknade upp imorse och satt mig vid frukostbordet och tittade ut genom fönstret la jag märke till det vita snötäcket till min förtvivlan, vart tog solen och början till vårväder vägen?

Praktik idag dessutom, och det mesta sker i utomhusmiljö så var bara på med underställ och en massa lager kläder. Frös inte alls, bortsett ifrån händerna.

Matning av kalvar och de vanliga stallsysslorna. Och för första gången på 2år skulle jag sätta på en loksele med däckel och allt för att ut och tömköra den ena ardennern,  nog för att man har lite kvar i bakhuvudet men en del saker som små detaljer om hur hårt allting ska sitta och små säkerhetsgrejer försvinner illa kvickt.
 Men gick bättre än förväntat!

(Inte van vid den sortens utrustning för att tömköra, då vi kör med en simpel longeringsgjord i andra stallet)


New In



Baseballtröja ifrån HM

Magtröja ifrån HM

Köpte även ett par tights/strumpbyxor med mindre fisknätsmönster. Shopping is good for u!
(No fancy pics and I'm aware of that)


Not much

Måste ta tag i pluggandet lite... om jag nu skall komma någonstans.

Who knew that cookie eating could be so emotional?


Hästfest


(Bild ifrån i somras)

Drog ut på en skogsrunda, hon blev lika ivrig som sist och ville bara fram. Dock jäkligt bra då hon blir lösgjord innan själva arbetet sätter igång. Galoppombyten, upphöjda galoppbommar och hinder, något hon var väldigt pigg på.

De nya grejerna till henne hade dessutom kommit. En martingal som var för liten till henne trots att vi tog största storleken, men det löste sig, man måste bara vara uppfinningsrik.
Även ett par terrängskydd till bakbenen då hon kan vara lite små klumpig när vi rider ut ibland, och när vi hoppar naturhinder. Röda såklart, precis som det mesta av hennes ridutrustning (Y)


Helgen



I lördagskväll var det Melanie som stog för 20 års-fest o drickan den flödade på hyffsat bra, så pass att somliga fick se baksidan av det redan under kvällens gång, men själv drabbades jag som tur var inte.
Kände bara en enorm hungerkänsla som förföljde mig dagen efter, skulle kunna "dödat" för en pizza eller någon annan form av äckligt fet mat.

Och igår eftermiddag drog neråt till Deas för att umgås och sova över vilket inte heller var helt fel :)

Tog tåget ifrån Eslöv imorse för att idrott B, slutade vid lunch så sitter och såsar för stunden men blir ändring på det då stallet väntar om en stund.


Vårvädret är här!


Var nere i Malmö och filmade till vårt projekt och vädret var super så vi avslutade med en picknick på Johannas syrras soliga balkong.


Praktik

Ännu en praktikdag avklarad.

Har fått mata små kalvar med nappflaska, och där var en som skulle envisas med att följa efter och suga på kläderna dessutom. Djur bebisar är ALLTID söta!

Och förutom de vanliga stallsysslorna blev det även en ridtur i skogen på unghästen. Brunstig,skrikig och pigg. Hon la av ett par bocksprång också haha! Det var ett tag sedan det hände mig senast. Trots att sadeln gärna gled runt (hästen har ingen synlig manke då hon har gott om hull) så satt man ändå kvar.

Det är dock alltid lika kul att få rida en annan häst då man ridit samma konstant i över ett år annars :)

RSS 2.0