Nytt ifrån Hööks!

 
Var inom Hööks tillsammans med Andreas igår, eftersom min ekonomi är dålig fick det bli det absolut nödvändigaste inför nordfjordkampen. Äntligen ett par vita ridbyxor som sitter som det ska och som dessutom är jäkligt mjuka och sköna! :)

Fredagskvällar är nästan alltid hästkvällar

Stack till stallet efter skolan. Freja masserades igår och då hittade Maya spänningar lite här och där i högersidan, inget farligt såklart men när man tänker efter har det nog märkts under de senaste passen, bogen har nämligen tenderat till att falla ur i höger varv och halsen har varit något högre än vanligt. Vänster sidan som normalt sett är Frejas stela sida var tydligen mjuk och fin, all extra träning i just vänster har gett resultat i alla fall, hon är smidigare än någonsin...bara hennes osäkerhet på hinder i vänster varv som måste tränas ännu mer på. Hon svarade i alla fall bra på massagen sa Maya :)
 
Dagens ridpass blev något annorlunda, red henne mest på lång tygel idag (i alla gångarter) så att hon skulle få länga och sträcka ut allt ordentligt samtidigt som hon skulle få träna på att bära sig själv bättre. Ska jag vara ärlig trodde jag det skulle bli katastrof, vet ju hur rallyhästen fungerar om man ger henne allt för långa tyglar i vissa sammanhang, men hon klarade det så mycket bättre än jag någonsin kunnat tro.  Tyglarna var knappt alls med i leken, skänklarna och vikten fick styra och därmed fick även jag lite balans träning. Det bästa var nog i galoppen, vi hittade en jämn och fin takt, det var som att sväva på ett mjukt moln, allt gick så flytande.
 
Och när jag kom hem var det snabbt ut med hunden en runda för att sedan bänka sig framför "bloggkampen" och dess livesändning ifrån Scandinavium där Linn och Tyra till häst tillsammans med Malin och Peder skulle göra upp om vilket team som är bäst. Hejade på Tyra då jag anser att hon rider hästen mer följsamt än vad Linn gör, men Linn var riktigt snabb i vändningarna över hindrena så det var inget snack om saken över vem som vann.
 
Det bästa med fredagarna är "belöningen" efter ridpassen iaf, idag något så efterlängtat som coca cola cherry och marabou *nom nom*
 
 

Onyttig onsdag

Frukost : Kräm
Lunch : Kebabtallrik
Fika : 3 praliner och en kopp rött te
Fika : en tårtbit
Kvällsmat: Färdiglagad thaimat
 
Definitivt onyttigaste dagen, fast har börjat bli onyttigare i allmänhet och svag för socker har jag alltid varit. Gått upp 3 kg senaste året, mycket med tanke på att jag aldrig har lyckats behålla det jag gått upp förut utan bara legat still på en och samma vikt.
 
Jag får för en gångs skull i mig alla kalorier jag behöver och kanske mer därtill ibland, målet var ju faktiskt att gå upp i vikt trots allt. Jag skulle dock kanske gjort det på ett lite nyttigare sätt dock. Och motionerar, det gör jag nog tillräckligt.
 
Bör nog dock dra ner lite på sockret innan jag får diabetes dock ;)

Sempiternal

Som ni säkert vet har Bring Me The Horizon släppt ett nytt album kallat "Sempiternal" ganska nyligen. När det först läckte ut på internet var jag inte så positiv till det nya soundet, men  efter att ha lyssnat in mig lite mer har jag ändrat uppfattning till en viss del, där finns låtar jag gillar och låtar jag inte klarar av.
 
 
 
Absoluta favoriten är "Sleepwalking" men gillar även " Go to hell, for heavens's sake" , " Crooked Young", "Hospital for Souls", "Antivist" och "Can you feel my heart". Gillar ena halvan av det nya materialet med andra ord.

Tisdag eftermiddag

Har haft en fullspäckad eftermiddag, allt ifrån ärenden på stan till matlagning, borstat igenom hunden och kastat frisbee med henne för att därefter åka ner till stallet och rida 2 hästar.
 
Red ut en runda på Freja (kommer nog att bli en tisdagsvana). Lite småtrött var hon allt emellanåt, men kan tänka mig att det har med den enorma fällningen utav vinterpälsen att göra. Hon var lagom pigg och galoppen var avslappnad och följsam, kunde suttit där hela dagen utan att överdriva.
 
Athos fick också komma ut och sträcka på sig lite, dock inte i samma omfattning. Blev mest fokus på tempoväxlingar och böjda spår i samband med upphöjda bommar i både skritt och trav barbacka. Han är minsann en utav de få hästar som är skönare att rida utan sadel, stackars ridbyxor bara haha.
 

Buzzador - Veet

 
Har genom Buzzador blivit utsedd som testperson för några produkter ifrån veet. Tillsammans med ett par vänner ska man anordna en "spa-kväll" där man testar produkterna samt informerar dem om produkterna med hjälp utav olika infoblad samtidigt som deltagarna får några prover att ta med sig hem.
 
Ser fram emot att hitta ett smidigare sätt att få lena ben på än med hjälp av rakhyveln!

En eftermiddag i stallet

 
Eftermiddagen / en del utav kvällen spenderades i stallet. Var faktiskt där längre än vad jag brukar, lät allt ta extra lång tid samtidigt som jag utnyttjade tiden väl.
 
Red först ut på Freja en runda. Idag var hon extra lyhörd för hjälperna, gick att göra ordentliga skänkelvikningar runt stubbar och liknande i skogen och galoppen gick att samla ordentligt. I skogen har fröken nämligen normalt sätt en tendens till att göra glädjerus, man brukar få göra halvhalter konstant.
 
Red också Athos en runda fast i paddocken. Gjorde mest olika skrittövningar för att lösgöra honom ordentligt, men även om jag gjorde extra mycket övningar i vänster varv så hjälpte det knappt honom alls (han är riktigt stel i vänstersidan framtill). Högersidan lossnade i princip helt, han gick i en ordentlig form...trodde inte ens det skulle gå på den hästen, han var helt enkelt tio gånger finare än vad han normalt sätt brukar vara rörelsemässigt. Det går framåt! 

New in : Make Up

'
Foundation : Make Up Store
BB Cream eye roll on : Garnier
BB cream puder : Lóreal
Läppstift: Gina Tricot
Eyeliner penna : Viva la diva
 
Passade på att inhandla lite av vad jag behövde i sminkväg när vi var i Uppsala då det jag har snart är slut. Eyeliner pennan köpte jag innan dess och BB cream eye roll-on :en fick jag hem i posten som test produkt.
Skönhetsprodukter får jag aldrig nog av! :)

Fredag

Sovmorgon igen, det absolut bästa som finns!
 
Gick upp i lagom tid och såsade omkring tills det var dags att åka ut till stallet. Fick sällskap av Sebastian som frivilligt ville rida Athos, kul nog kommer de väldigt bra överens sinnesmässigt. Athos verkade framåt då han ville trava så fort det var dags att börja rida, han verkade inte alls ha något emot padocken idag. 
 
Freja däremot ville bara springa, ville inte alls arbeta ordentligt förutom stundtals i skritten. Rodeo hästen var tillbaka! Utnyttjade dock piggheten till något enstaka hopp på ett hinder. Krysset flög hon över obemärkt, men gick i princip inte att hålla in henne emot hindret och ibland blev det lite fel på taxeringen. La ut en bom 3,5 m ifrån ett ca 60 cm högt räcke och det blev genast bättre, hoppade som en klocka över på första försöket! 
 
Man märker direkt vad man behöver öva mer på!

Senaste dagarna har jag :

Måndag:

Åkte upp till Uppsala för att hälsa på Robert tillsammans med Andreas. Var framme någon gång på kvällen så blev mest chillande vid datorerna med en del snask.
 
Tisdag:
 Sovmorgon, därefter tåget in till Stockholm. Naturhistoriska museét, lite shopping och middag på Jensens för att därefter ta tåget tillbaka. Hann nog inte med riktigt med allt det man tänkte hinna med :)
 
Onsdag:

Sovmorgon. Påbörjade färden hemåt, en lång resa som jag till största del sov bort då sätena i Andreas nya bil är groteskt sköna.
 
Torsdag (idag):

Tåget hem ifrån Eslöv. Hämtade ut paketet med studentskorna. Åkte iväg och red Freja.
 
 

RSS 2.0