Tax freeeeeee

 
 
 
 

London dag 4 : Då var det dags för hemresa

Var busiga och sket i frukosten för att kunna sova en timme längre , men tyvärr var utcheckningen redan klockan 10.00 och därmed var vi tvugna att komma pånågot att fördriva tiden med.
 
Vi hade allmän otur med vädret , vi släppade runt på tunga väskor och jag kan väl medge att jag inte ville något annat än att sätta mig på planet direkt. Andreas ville ta sig en titt på Buckinham Palace så vi gjorde det då det låg på gångavstånd. Jag var måttligt road ( med andra ord inte alls) men så småningom kom där en del soldater ridandes i kadrilj och är man hästtokig så piggar det om något upp lite.
 
Genomblöta satt vi oss på ett café där vi fördrev ännu mer tid genom att fika, men tårtan eller vad det nu skulle vara var inget att hänga i granen då den var lite små torr. Ännu mer små irriterad.
 
Som grädde på moset denna dag så svalde biljettautomaten till Gatwick express min sista sedel på 20 pund och trots att jag sa till personalen på stationen så hände inget, jag blev givetvis förbannad. Andreas räddade dock situationen, han var nog lite trött på att ha en småsur Jennifer med sig ;)
 
Väl framme på Gatwick låg vi för bra till i tiden, jag fick inte checka in min väska då det var för tidigt och däremed kunde vi inte gå igenom säkerhetskontrollerna för att ta oss till själva terminalen och taxfree:n utan fick gå upp och sätta oss utanför några restauranger och kiosker och vänta lite till, tack och lov för Wi-Fi och godis!
 
(Nom nom)
 
Efter att jag långt om länge fått checka in väskan så var det raka vägen mot säkerhetskontrollen som gick super, behövde inte ens plocka av mig mina Martens då jag frågade gubben snällt. Plockade sedan ihop grejerna och gick mot terminalen, sprang igenom tax free:n och käkade på McDonalds då det var det enda vi tekniskt sätt skulle hinna innan flyget, men nog fan hadevi hunnit mer... flyget blev försenat och bara mer och mer. 2h 30 min senare lyfte vi äntligen!
 
Framme på Kastrup skyndade vi oss ner mot bagage utlämningen och till vår glädje fanns där en liten taxfree butik öppen sådär 01.00 på natten så vi passade på. Därefter var det tåg mot Lund och sen fick vi ta en taxi in till Eslöv. Sen var det god natt zzzZZZZZzzzZZZzz
 
 
 
 
 
 
 
 

London : Arkitektur

 
 
 
 
 

London : shopping del 4

(Måste vara de mest awsome julkort jag någonsin skådat!)
 
Har även köpt på mig en del småsaker:
  • Blending brush
  •  Halsband
  • Underkläder
  • Fake uggs
  • Thermo tights
  • Shorts
  • En kabel till spelet Rocksmith
  • Ett par leggins med godis på

London dag 3 : Åka röd buss

 
Bestämde oss för att se mer utav London och det gör man med bästa sätt med hjälp utav "hoppa på och hoppa av" bussarna som guidar runt en runt om i staden. Vi fullföljde faktiskt hela den gula linjen (den som visar de "typiska" grejerna) innan vi bestämde oss för att upptäcka på egen hand.
 
Ca 2 h 15 min senare när bussturen var slut var vi ganska hungriga så vi passade på att gå inom KFC för mat utav onyttigare version. Det är då inga små portioner man får för det priset!
 
Efter KFC råkade vi få syn på något som gjorde oss båda till barn igen, nämligen M&M world. Denna butik på 4 våningar innehöll allt man kan tänka sig, både godis och M&M "merch" i alla dess former.
 
 
Efter detta tog vi tunnelbanan till Waterloo för att sedan därifrån vandra vår väg mot "The London Dungeon" som för övrigt är en utav de roligaste ställena vi besökte under resan. Man går en 1 h 30 min lång  spökrunda under Londons gator där de byggt upp olika scener som är tagna ur Londons forna historia. Skådespelarna spelar upp olika händelser och du deltar i några utav dessa. Vad sägs om att bli hängd !?                                                 
 
(Denna upplevelse är något man sällan glömmer då det gjort allt så verklighetstroget det bara går , det imponerade även på mig som egentligen inte är något större fan utav skräck överhuvudtaget.)
 
 (Min underbara pöjk med Mr Ben i bakgrunden)
 

Efter dungeon så vandrade vi runt en hel del, först och främst så ville vi ta oss en ordentlig titt på både london eye och big ben ifrån bron. Det togs en del foton med mig BAKOM kameran såklart *höhö*
 
Kvällen avslutas i princip med att gå hela vägen ifrån Westminister till Victoria. Längs denna väg låg en hel del gamla och vakra byggnader så att strosa runt en stund var inga större problem. Väl framme i Victoria så tog vi tunnelbanan tillbaka till Hammersmith och även denna kväll var vi för lata för en riktig uterunda tyvärr :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

London : shopping Del 3

 
 

London :shopping Del 2

 
 
 
       
 
 

Hoppas att hennes trötthet bara är tillfällig...

(Mupphäst nr 1)

Fredag:
Red lite dressyr på det nya bettet, ett tvådelat fullcheek. Hon verkade tillfreds med bettet då hon inte indikerade något negativt på det, hon fick det lilla extra stöd hon saknat ifrån parerstängerna.
 
Hon bjöd på , men var lite tung i kroppen. Lite små stum i munnen emellanåt, men om det var bettet eller ej får kommande ridpass utvisa, måste ju ha mer än en gång att gå på. 
 
Söndag:
Tanken var att vi skulle hoppa, men så blev det inte... Freja följde självmant in i stallet,men hon var lite små sur. Väl på ridbanan var hon allt annat än lätt att ha och göra med, hon ville ingenting bortsett ifrån att springa. Red fram henne för att avvakta, men det hjälpte inte heller. Ibland finns där väl helt enkelt dåliga dagar och då är det inte lönt att bråka i onödan.
 

London : Shopping Del 1

(Skorna jag fyndade inne på Vans)
 
(En ny tunnel till mitt öra)
 
 (Söta sovkläder och tofflor ifrån Disney samt en M&M gubbe i brittisk polisuniform)
 
 

London dag 2

Steg upp vad vi tyckte var alldeles för tidigt, men vill man äta frukosten som ingår så får man allt offra sig. Toast, diverse pålägg , stekta ägg / äggröra , diverse mastiga bakverk, flingor, musli , frukt, yoghurt , choklad- och vaniljpudding samt apelsinjuice, kaffe och te fanns att välja på. Tillräckligt mycket för att bli mätt på!
 
Dagen till ära blev det en hel del shopping på främst oxford street, vi var inne i en massa butiker så som topshop, primark, miss selfridge och dropdead till exempel. Inga problem att hitta saker att köpa kan jag lova. 
 
(Dropdeads butik på kingley street)
 
De flesta butikerna var gigantiska, speciellt topshop och primark som hade 4 våningar med varor var. Helt omöjligt att hinna gå igenom allt så man fick prioritera. Fick med oss en hel del påsar må jag lova!  ( Lite utav grejerna kommer i separata inlägg senare).
 
Efter timmar utav shopping var det dags att hitta ett matställe, överallt var det köer till resturangerna och vi förstod genast att vi valt ett dumt tillfälle (detta var vid 18.00-19.00). Trots goda belgiska våfflor med diverse klet i en utav gatornas alla vagnar med godsaker så var vi fortfarande hungriga och det var bara att bita ihop och dra runt på alla grejer vi köpt i jakten på en resturang med i allafall en kortare kö än de andra. 
 
(God mat och alkoholhaltig dryck)
 
Vi lyckades hitta ett ställe som både hade en resturangdel och en barhörna. Vi beställde in en varsin oxstek med strips och hemmagjord grönpepparsås tillsammans med en heineken och en miss collins. Maten var verkligen god och drinken var inte fy skam även om den egentligen inte passade till maten *hehe*
 
Mätta och belåtna fortsatte vi strosa längs gatorna ner till Carnaby som var väldigt "juliga". Väl framme på huvudgatan fick jag givetvis syn på Dr Martens affären, men det var lite tajt med pengar då resten låg kvar i väskan på hotellet. Gick även förbi en Vans affär och där fick jag syn på några par som var till rea i fönstret så jag stack in och provade ett par och fick med mig dem för ynka 280 svenska kronor, det ni!
 
I takt med att affärerna stängde drog vi oss mot tunnelbanan, väl tillbaka på hotellet insåg vi att vi var för trötta för att dra ut på en pub så vi köpte lite gott och utnyttjade alla kanaler som satellit tvn på rummet hade att erbjuda. Lite synd med tanke på att vi hade en typisk liten engelsk pub längre ner på gatan, men vad gör man när man nästan står och sover ? Jo, man väljer att sova.

London dag 1

Tog flyget ifrån Kastrup till Gatwick och därifrån tog vi Gatwick express in till centrala London. Ifrån Victoria i sin tur tog vi tunnelbanan till Hammersmith för att därifrån sedan gå till hotellet. Vi skyfflade in våra grejer, borstade tänderna och gick och la oss i princip (klockan var trots allt 02.00).

En ovanligt trött lördag...

Blev en runda till Bromölla och Melanie för tanken var att vi skulle åka ut till "lilleman" (hennes nya foderhäst) och motionera honom. Regnet de öste ner konstant, någon motionering utav häst blev det icke, men lite mys för Mell och pållarna blev det i alla fall. Blev även en snabb runda till bokeslätt.
 
Efter allt "hästeri" så blev det pizza , film och lite småkräng, dessvärre var vi båda ganska så trötta så efter att Schrek tagit slut på tvn tog jag tåget hem. Var trevligt så länge det varade i allafall!

27 December : Mellandagsrea

 
Till att börja med fick jag hem min parfym  (ovan) som för övrigt är en av de  få som luktar riktigt gott!
 
 
 
Var uppe en liten runda på stan med Danielle idag faktiskt, träffas alldeles för sällan så det var bara att passa på. Gick runt i ett par butiker, lyckades fynda t-shirts (ovan) galet billigt på carlings, köpte en ögonskugga på make up store och till sist men inte minst blev lite sen lunch inne på subway :)
 
 
 

26 December : Mellandagsrea

 
Dagen till ära följde en väst ifrån Pikeur med mig hem, likaså lite grejer ifrån hööks "JH Collection". Var även inom bikbok och köpte en stickad tröja och en topp, men den sistnämnda skall lämnas tillbaka då jag tydligen hade kunnat ha en storlek mindre *hmmm*
 

Årets julklappar!

 
*LED belysning till kameran ifrån Manfrotto
 
* En skyddsängel
 
*Ett underställ
 
*Pengar x 3
 
 
 

Glossybox December

 
(Kanske Sveriges sämsta mobilbild...)
 
Elizabeth Arden - Ceramide capsules dailyyouth restoring serum
 
Nails Inc- Victoria nail polish
 
Renu - Lip and eye active lift
 
Elizabeth Mott-  It's so big volumizing mascara
 
Ardell- Starter kit
 
 

Jul och äntligen hemma igen!

Hemma i Sverige igen trots förseningar i samband med flyget. Kom faktiskt "hem" klockan 02.30 inatt efter att ha tagit tåget ifrån kastrup och sedan taxi på det.

Just nu är det fokus på julafton så uppdateringar kring resan kommer bit för bit under mellandagarna :)

Redo för "vintern" @ hööks

 
Fick en tidig julklapp utav Ewa & Freja som i sin tur resulterade i lite nya saker inne på hööks. Fick ändå en del för pengarna då det dels var extraerbjudanden samt att jag hade en bonuscheck på 150 kr att utnyttja :)

Häst,häst och ännu mera häst

(Freja och Michelle på bushumör)
 
Tisdag:
Freja var tröttare än vanligt i ridningen så ridpasset blev ca en halvtimme långt. Hastigheten i gångarterna var reducerad, men hon bjöd ändå framåt så jag tog tillfället i akt att träna diverse övningar i dressyr och det gick hon med på utan tvekan. Den här hästen har så mycket vilja!
 
Onsdag:
Fortfarande en trött Freja. Blev endast lite longering i enbart grimma, hon lyssnade lika bra som med bett, dock var hon ju fortfarande lite små slö i kroppen. Avslutade med 10 minuters lek och till en början stod hon bara helt still och tittade på mig, men så småningom förstod hon att följa John ändå var ganska kul och även där lyssnade hon på kommandon trots att hon var helt lös. Hon piggnade genast till och rätt som det var travade hon på som bara den.

Veckan hästeri

 
 (Lurvbollen var visst ganska trött efter klippning)
 
Tisdag:
Michelle kom ut och klippte Freja åt oss ännu en gång då det växt ut så pass att hon var svettig i ljumskarna och framtill redan innan ridning. Blev en typ utav spårklippning då vi inte vill klippa bort för mycket, hon går ju trots allt inte alla dagar i veckan.
 
Freja skötte sig super, stod för det mesta och halvsov och någon bomull i öronen behövdes givetvis inte. Det är skönt med lättklippta hästar!
 
Efter klippningen blev där en stund över så passade på att ta rida henne lite lätt så att hon skulle få sträcka på sig lite, blev främst mjukgörande i skritt och trav.
 
Onsdag:
Världens keligaste häst som var på bästa tänkbara humör för dagen jobbade på väldigt bra under ridpasset. Började lösgörande och lite bomarbete och eftersom hon var något smidigare än vanligt bestämde jag mig för att hoppa med henne, först över lägre kryss och räcke sedan blev det träna på att hoppa oxrar som hon har en tendens till att vara väldigt osäker på. Hoppade snällt över första gången, andra och tredje gången lurade hon mig och drog iväg precis i upphoppet (fick nästan stolpen i huvudet) och till sist men inte minst den fjärde när vi först tog räcke och sedan oxer precis efter varandra, då jävlar hoppade hon med hela ryggen! (Vilket hon sällan annars gör)
 
Duktig häst!

Anledningen till dålig uppdatering

Under en veckas tid har jag inte haft tillgång till internet mer än på mobilen då vårt bredband där hemma inte funkar som det ska. Jag börjar bli trött på det nu, så är det inte tillbaka ikväll när jag kommer hem så får väl jag ta tag i att ringa bredbandsbolaget åt min pappa...

Har faktiskt lite material jag velat lägga upp här, men har helt enkelt inte haft möjligheten. Imorgon ska det här fungera igen!

Konserten : Pierce The Veil & Bring Me The Horizon

 
Gårdagens konsert så jäääävla bra!
 
Pierce The Veil var kvällens höjdpunkt utan tvekan, och då gick jag ändå dit för Bring Me The Horizon ifrån början. Vic och resten av bandet bjöd på en sådan energi, man ville inget annat än att dansa...dock var ju KB fyllt till bredden så blev inte så mycket med det. Men allt klaffade och de bjöd på en riktigt bra show.
 
Bring Me The Horizon hade väl bra ljud och ljus, men de var inte så bra som folk sa. Ja, detta var tredje gången jag såg dem såkan givetvis vara det som bidrar också men det var så mycket fusk, Oli sjöng inte speciellt mycket utan det fick publiken göra. Trots att låtarna med vocals gick i bakgrunden så crackade han på rösten så att det hördes ett antal gånger och det var inte så mycket movement ifrån deras sida den här gången heller. Den nya gitarristen var dock kvällens positiva, han såg ut som ett barn på julafton haha!
 
Att konserten var utsåld gjorde mycket för själva upplevelsen, det blev ett så skönt drag att man stundtals sket i de där inte så bra studerna rent musikaliskt. Och den här gången fanns där inga crowdsurfande idioter som skulle upp på scen 150 gånger trots att folk tröttnat(Y)

Tisdagens ridpass

(Bild ifrån i våras)
 
Dagens dressyrpass gick kanon, framåtbjudningen fanns verkligen där. Mjuk, smidig och lyssnade bra på hjälperna förutom i galoppen där hon gärna ville länga och öka tempot trots konstanta halvhalter, men till sist lossnade det och då började hon arbeta ordentligt under sig, galoppen började då flyta på i lagom tempo och hon kom upp med bakdel och rygg bättre.
 
Freja blev genomblöt utav svett, idag har hon verkligen kämpat på! (Dags att klippa henne igen också tror jag...)
 

v.49

Måndag: Jobba + fixa ärenden på stan
 
Tisdag: Jobb / ledig + eventuell "snålshopping" då jag är i behov utav en fleecejacka och ett par varma ridhandskar + rida Freja
 
Onsdag: Konsertdags! (Ledig)
 
Torsdag: Ledig + rida Freja
 
Fredag: Jobb/ ledig
 
Lördag & Söndag: Spenderas troligtvis med Andreas :)

RSS 2.0