Glossybox November

 
Batiste - torrschampo
Rituals - "foaming shower gel"
Botanicals - lermask för ansiktet
Naobay - fuktcremé för ansiktet
Emite Makeup - svart ögonskugga (som jag råkade ha itu)

Torsdag

(Fattar inte hur hon kunde stå och sova i den blåsten...)
 
Bestämde mig för att rida ut i skogen trots ordentliga vindar, de har man ju inte dött utav innan. Det enda tråkiga var att Freja var mer tittig än vanligt, hon skulle då inte gå förbi det där trädet med avspärrningsband ( de drar bredbandskablar i marken) runt trots att det inte flög omkring, men med en morot som jag hade i fickan lyckades jag till fots få henne förbi det till slut *ÄNTLIGEN* :)
 
Gårdagens markarbetespass gick dock hundra gånger bättre, fokuserade på upphöjda bommar/ kryss i 20 cm klassen som vi skulle galoppjobba över i olika mönster och hon gjorde det lika smidigt i båda varven. Hennes egen balans har börjat bli bättre och det glädjer mig då jag slipper sitta och balansera upp varenda kroppsdel på henne rent maniskt. Nu kan man fokusera mer på annat så som avstånden då damen gärna hoppar av för tidigt.

Fredag : Fått rida Bacardi igen

 
Fick följa med Michelle ut till stallet ikväll. Hon fick värma upp och hoppa fram Bacardi och sedan fick jag mig lite hoppträning, oxrar ser farligare ut än vad de är om man frågar mig *gulp*
 
Och jag envisades givetvis med att få hoppa i dressyrsadel ;)
 

Veckans träning med Freja

 
(Egobild på en ridklädd moi)
 
Tisdag: Red lite markarbete över bommar och hon var både på hugget och väldigt smidig.
 
Onsdag: Hade en ledig dag så passade på att bege mig ut till stallet i dagsljus så att vi kunde ta en skogsrunda. Nästan lite för pigg häst (trippade fram och tog varje chans till en galopp) så jag hade en del att kämpa med...
 
Torsdag: Longerade och inga konstigheter där inte!
 
(Imorgon ska jag få följa med Michelle ut till "hennes" stall och förhoppningsvis så låter hon mig ta ett par skutt på Bacardi precis som sist , han hoppar så okomplicerat. Bacardi har nog ett och annat att lära mig på den fronten!)
 
 

Varför inte en gosig tröja i stallet nu i vinter!?

 
ÄR MED OCH TÄVLAR OM FÖLJANDE:
 
 
(Skulle mer eller mindre bo i den där fluffiga tröjan om jag vann den )
 
 
 
 
 

Det var en bra kväll trots krigsskador!

(Jag ser riktigt derp-ig ut då jag fick stå halvt sittande i luften för att komma ner i Mattys höjd vilket resulterade i en sne Jennifer med dinosauriehals)
 
Åkte ner till Malmö för att sedan ta mig till Streetlab där jag trodde att Parkway Drive skulle sitta signera (vart jag nu fått det ifrån) även hört ryckten om att Memphis May Fire skulle vara där, men i själva verket var det bara Memphis som skulle vara med.
 
Efter ett möte med ett utav  favoritbanden kan man inte vara annat än glad, speciellt inte när man får träffa en en sådan snäll och trevlig människa som Matty som dessutom är en jävel på att sjunga. Memphis May Fire verkar vara ett väldigt "down to earth" band även i verkligheten, så jäkla goa snubbar. 
(Under signeringen fick alla som kom även en goodiebag ifrån vans)
 
I väntan på att KB skulle börja med insläppet så gick jag och några bekanta och köpte pizza och när vi väl ätit upp var det bara att ställa sig i kö med alla andra.
 
Konserten var riktigt bra, blev positivt överraskad utav Like Moths To Flames som faktiskt lät lika bra live om inte bättre. Memphis May Fire var en folkfest där vi sjöng ikapp och körde loss (speciellt vi tjejer). We Came As Romans var väl inget vidare då Kyle fortfarande inte kan sjunga, det fick man bekräftat för andra gången och Parkway Drive är så jäkla duktiga på att få igång folk...men ibland blir det för mycket.
 
Utmanade ödet genom att göra nästan allt i min väg för att behålla platsen vid scenkanten, men det visade sig vara ganska dumt då jag klämdes fast och blev slagen så hårt att jag försökte ta mig ur folkmassan för att få luft.  Ut kom jag, men hade i princip tappat andan så pass att jag var sekunder ifrån att svimma, tackar Selma för hennes insats för annars hade jag nog hamnat på golvet.
 
Ett skrapat ansikte, en ond nacke, ett blodigt och svullet öra, en skrapad och svullen armbåge, skrapade och svullna höfter och en mage som gör ont resulterade kvällen i. Det blev helt enkelt lite för bra!

Memphis May Fire & Parkway Drive ikväll!

 
Om bara ett par timmar är det dags för signering med Parkway drive på street lab i Malmö och därefter börjar konserten 18.30 på KB. Vet vem som kommer att gåhemmed ett leende på läpparna !

v.46

Måndag: Jobb
 
Tisdag: Jobb + Hoppning med Freja
 
Onsdag: Ledig = Parkway Drive konsert! *pepp*
 
Torsdag: Ledig = Sova ut och sedan dra och motionera  Freja
 
Fredag: Jobb + följa med Michelle till stallet och ev. få rida Bacardi lite
 
Lördag & Söndag: Passa hus & djur i Hörby 

Helgen

Lördag : Jag och Andreas hade en riktigt trevlig kväll. Först käkade vi buffé m.m på bamboo city i Malmö och därefter blev det bio, närmare bestämt jackass producerade "Bad granpa" som var en riktig höjdare! 
 
Söndag (idag): Varit en sväng i Hörby hos Andreas föräldrar i och med farsdag, tror att jag käkat socker så att de sprutar ur öronen snart :)

V.45 En trött vecka

Det är först nu som orken börjar försvinna på riktigt, mörkret har helt enkelt börjat inverka lite för bra på dygnsrytmen. Man ska inte vara färdig till att däcka vid 16-tiden....
 
Veckan har bestått utav fem dagars jobb och en del hästsport i sin allra största helhet, att gå upp klockan fem varje morgon är definitivt inte min grej, men vill man ha pengar så får man då offra sig. Pengar innebär ju trots allt en viss frihet man inte kan leva utan.
 
Freja har gått otroligt bra sedan hubertus, det är precis som om båda fått tillbaka motivationen igen. Longeringen i tisdags gick super (endast träns och lina), lyhörd och arbetade självmant neråt och igår fanns där framåtbjudning så att det sjöng om det så passade på att galoppjobba henne en hel del över bommar och låga hinder.
 
Nu ska jag dock ta och njuta utav att helgen ÄNTLIGEN är här!
 

Gårdagens hubertusjakt i Rinkaby

(Bilden är tagen ifrån Kristianstadsbladets hemsida: http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article2013864/Manga-vill-rida-Hubertusjakt-trots-regnet.html  jag är den med nordsvensken i mitten utav bilden)
 
Detta är första gången jag var med och jag fick minst sagt blandade intryck...
 
Att rida en så pass lång terrängrunda med fasta hinder, brantare kullar, djup sand och havsvatten är förvisso något vi gjort i mindre omfattning förut, men detta var helt klart en upplevelse man sällan får uppleva. Freja var piggare än förväntat, fick kämpa för att inte rida om mastern sista halvan utav "jakten", trodde inte alls hon skulle orka ordentligt , men så fel jag hade.
 
Fel utrustning var ju bara förnamnet. Dressyrsadeln och regnjackan var det enda riktigt funktionella, men hade jag tänkt något längre så hade jag ju inte ridit på ett träns utan nosrem och med ett vanligt tredelat tränsbett... nog för att det gick bra , men hade varit skönt med annat så att hon lyssnat bättre och snabbare så att man sluppit ta i henne så mycket i munnen i början.
 
Det jag blev mest irriterad över är att jag råkade ut för en skada på grund utav en arrogant jävla ryttare som inte visste  vad ordet "förlåt" var... hennes häst hade en röd rosett i svansen och det vet man ju vad det betyder, så i en krök där Freja höll på att närma sig hennes häst (fortfarande bra avstånd) tog jag ner henne till skritt och flyttade henne åt sidan så att de andra ryttarna skulle kunna fortsätta sin ritt utan störningsmoment,men när jag gör detta så gör hon samma utan att titta sig bakåt. Ryttaren och hästen backar nästan på oss, trots en armlängds avstånd lägger denne ryttares häst en kospark åt sidan och träffar precis mig på benet med en jävla kraft. Jag reagerar såklart och gissa vad jag fick till svar : -" Min häst har en röd rosett, så detta är ditt eget fel" URSÄKTA!? Anledningen till att jag ens bytte tempo och flyttade min häst ifrån spåret var för att undvika en eventuell olycka med både ryttare både framför och bakom, idiot. 
 
Absoluta höjdpunkten under hubertus var dock de långa raksträckorna med galopp där man bara kunde låta hästen rulla på i en väldigt ökad galopp samtidigt som man stod i fältsits. Frihets känsla deluxe!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0