Häst, häst och mera häst

 
Denna torsdag har det bara varit horse business.
 
I förmiddags åkte jag ut till Freja. Uppförde sig bättre i stallet idag än igår, men i ridningen däremot ville hon inte som jag ville. Red ut barbacka i skogen, tanken var en kravlös och mysig runda i lägre tempo, men istället fick jag en sur häst som ville tjuvöka och drog upp huvudet hela tiden. Hon har blivit lite hispigare på sistone...
 
Efter en snabb sen lunch hemma så åkte jag med ut till nästa stall, Michelle ville att jag skulle hjälpa henne att få bort lite av Bacardis energi då hon skadat armen.
 
Det är stor skillnad på att rida de båda. Bacardi är först och främst tunnare så man måste anstränga sig mer för att sitta korrekt, bra balansträning för mig. Bacardi har däremot svårare att komma ner i form, men när han väl gör det så går han väldigt fint och fortsätter söka sig neråt självmant. Och för att inte tala om hur duktig han är på att hoppa!! Han fick ett 95cm hinder att kännas som ett 50cm hinder när man hoppar Freja, gör man bara rätt med tempo och stöd så fixar han resten utan att man behöver oroa sig för att det ska blir bra. Han hjälpte mig definitivt att komma över en del av min skräck för högre höjder än 60 cm :)

Glossybox Oktober

 
Kérastase - Hårspray
Monu - Primer
Sheer Cover- Ljus bronzer / highlighter
Jelly Pong Pong - Läppstift
Elizabeth Arden - Skin serum 

Nya ridkläder skadar inte del 2

 
 
Fick bli en produktbild då jag inte alls fick några bra bilder.
 

Nya ridkläder skadar inte del 1

 
 
Skrev att jag skulle visa bilder på det lilla jag köpte i fredags så var väl lika bra att uppfylla löftet. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resan är bokad!

Något jag länge velat göra är att åka till London och nu så blir det äntligen verkligehet!
 

Flyg och hotell är fixat, så vi åker den 20 december och kommer hem den 23:e igen. Boendet är inget fancy, men det håller en god standard med stilren inredning och ligger ca 6 km ifrån absoluta stadskärnan samtidigt som området vi kommer att bo i har de bästa anslutningarna med tunnelbanan man kan önska sig (vi ansåg detta vara viktigare än att bo ännu finare för samma pris fast kanske 1,5- 3 mil ifrån London).
 
Big ben, london eye och madame tussauds är de saker jag vill uppleva rent turistmässigt, men som den shoppingglada tjej jag är måste jag även besöka primark, victoria secret, dropdead och camden town (nedan).
 
 
Någon som vet vad reglerna säger om att ta hem t.e.x. en skönhetsprodukt som överstiger 100ml? Vet att folk tagit med sig sådana grejer hem därifrån, men hur funkar det i så fall?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara sådär lite snabbt...

Nästan precis kommit hem ifrån dagens äventyr, haft en riktigt trevlig eftermiddag/kväll och det är synd att den var tvungen att avbrytas...måste ju sova något inför morgondagens prov om jag ska orka hålla mig vaken alla de timmarna.

Har hur som haver både fått med mig en väst ifrån HV Polo hem, en finare ridtröja och lite läsning. (bild kommer imorgon)

Torsdag

(instafag pic)
 
Varit ute och besökt högskolan med Michelle inför högskoleprovet nu på lördag, ska göra provet helt oförberedd för att sedan till våren göra det förberedd och jämföra resultaten i det mån det går. Idiotiskt? Nja..
 
Blev även en runda till posten i utkanten av stan för att hämta ut de förnyade AM körkorten, lite skräpmat på favoriten samt att Michelle skulle ta ett extra hål i örat. Man får ta alla tillfällen i akt så att man hinner umgås :)
 
Imorgon är det jobb på heltid som gäller och därefter ska jag och Melanie försöka trycka in lite hästrelaterad shopping (behöver en ridväst/ridjacka av varmare slag) innan vi drar iväg söderut så att hon kan provrida en ev framtida foderhäst. Fullt upp var det här!

Onsdag

 
Varit ledig så har mest umgåtts med djuren ( Dolly & Freja).
 
Blev en ridtur i paddocken, varvade dressyr och liiiiite markarbete. Fick till en riktigt fin rytmisk galopp och kunde därför inte låta bli att komma mot räckena på 60 cm, hon har nog aldrig hoppat så bra! Hon har svårt med taxeringen i normala fall så brukar få hoppa fram på lägre kryss för att få till sprången, men det behövdes absolut inte nu :)

Ridjackor för vintern

 
Varför ska alla snygga ridjackor avsedda för vintern vara så otroligt dyra? ( Den i mitten är dock mer av en höstjacka, men den är min personliga favorit *doh*)
 
Detta är prioritering nummer två efter det som ska inhandlas på lördag, vad det är berättar jag först då... men kan säga att det kommer till att spräcka de materiella drömmar jag först hade kring någon utav de här jackorna, i alla fall om jag ens skall ha några pengar kvar den här månaden ;)
 

v.43

Måndag : Leeeeedig
Tisdag :  Jobb +  häst
Onsdag : jobb/ledig + häst
Torsdag : Ledig, blir en tripp ut till högskolan + fixa andra ärenden
Fredag:  jobb / ledig + ut till stablestore och kolla vinterjacka (LÖÖÖÖÖN)
Lördag:  Högskoleprov + ev halloweenfest @ Deep
Söndag: Slappedag
 
Planerar alltid i förväg (Y)

We only have one life, So fucking live it.


Tidigare ikväll

 
Trots att jag var lagom stel i rygg och leder så åkte jag ut för att motionera Freja. Blev en väldigt mysig skrittrunda (enstaka galoppsprång över stockar) i regnet då hon verkade vara ganska trött i kroppen sedan igår.
 
Är man bara rätt klädd så funkar allt!
 
 

Markarbete / Hoppning

(Ser alltid ut som en idiot på/brevid häst, just därför föredrar jag attstå bakomkameran istället)
 
Jobbade halvtid och sen drog jag och Melanie och lunchade på favoriten. Efteråt följde hon med ut till stallet, tanken var att hon skulle få lov att fota lite när vi red, men i slutändan så fick hon agera extra öga och agera hjälp (bilden är dock ändå hennes).
 
Freja var pigg och ville hemskt gärna öka tempot under framridningen, men Mell fick ändå henne att röra sig avslappnat även om det gick snabbt. Därefter hoppade jag upp och kände igenom lite innan det var dags att börja med övningarna som var :
 
* Hoppa fram på ett kryss
* Fortsätta genom att hoppa räcke
* Galoppbommar + räcke
*Räcke på ena sidan volten /ovalen och räcke även på den andra
 
Freja segade till riktigt i slutet, märktes att hon började bli trött. Sista övningen klarade hon trots det galant, tänk vad lite vilja kan göra när man är trött :)
 
 

Nytt ifrån karmaloop!

(Ursäkta pissiga mobilbilder i allmänhet)
 
*T-shirts ifrån Sinstar Clothing
* Knästrumporifrån Brand8
* Dubbelring med hängande kors

Jennie & Ricci Del 2


 
 
 
 
 

V.41

Måndag: Jobba + sitta med photoshop hela kvällen
Tisdag: Jobba + häst
Onsdag:Ledig
Torsdag:Jobba + häst
Fredag:Jobba
Lördag/Söndag: Hjälpa Andreas syster att flytta

Jennie & Ricci

 
 
 
 
 

En snabb uppdatering

Fredag: 
Jobbade mina timmar och drog därefter ut till Broby för att fota Jennie & Ricci lite, ganska spontant bestämt faktiskt så får hoppas att där är någon "ridbild" hon kan nyttja :) Efteråt fick jag erbjudandet om att följa med hem till henne och fika, och då tackar man givetvis inte nej. Trevlig kväll där!
 
Lördag:
Blev inte någon hoppning då jag ändrade mig innan i veckan när jag läst på om vilket underlag de hade samt hur liten den faktiska banan faktiskt var... dock ingen förlust då vi har paddock och en ok hinderpark "hemma". Var ingen tävling heller för den delen...
 
Tog en lång sovmorgon och gjorde vid mig i god ro för att ensam tågluffa ner till Emporia sen. Sämsta "shoppingrundan" på mycket länge, hittade ju ingenting i princip så var där inte mer än i två timmar och utav de två så satt jag nästan och åt i en timme. Skandal!
 
Sitter för tillfället med min cola i min pojkväns lägenhet och väntar på att han skall komma hem, vilket jag hoppas är snart *uttråkad*
 
 
(Bilder kommer när jag väl är hemma igen)

Pepp på hösten!

 
Ser fram emot att få bylsa på mig med fler plagg och bara mysa även om det ibland känns väldigt opraktiskt och jobbigt att bära runt på den där extra vikten som det ändå medför. Koftor, tjocka sockar, thermotights, kängor , vantar osv.
 
Just nu är naturen så vacker, speciellt de där två sista timmarna innan solen går ner. Små ljusspringor som tittar fram emellan träden och de grön/orange:a löven :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0