Dagens LUSH incident

 
Passade på att besöka Lush när jag ändå var i Malmö. Plockade på mig ett par produkter efter att ha gått och luktat på det mesta, tanken var dels att hitta något som skulle ingå i en födelsedagspresent till en kompis , men även hitta något till mig själv.
 
Var ute efter en färsk ansiktsmask kallad "Catastrophe Cosmetic" som luktar som en gräddig blåbärsglass, men givetvis fanns där bara en kvar i butiken så fick be personalen kolla på lagret och där fanns sa hon. Ut kom hon med burken och slog in både den och resten utav produkterna i kassan, jag ifrågasatt inte.
 
När jag väl sitter på tåget hemåt upptäcker jag att jag fått med mig fel produkt, hon hade alltså tagit fel på lagret. Istället för smarrig blåbärsglass så fick jag en vitlök/tee tree olja luktande mask kallad "Cosmetic Warrior"...namnen må vara identiska vid första anblick, men vafan!?  Lite så där lagom irriterad nu.
 
 
 

Glossybox Februari

 
Karmameju - Konjac sponge

The Body Shop - "Baked to last" ögonskugga
 
Anatomicals - "Puffy the eye bag slayer"
 
HOT Make-up - Nagellack "Passion"
 
Nougat London - Body shimmer
 
Läkerol - Hallon & Citrongräs
 
 
 

Början utav den här veckan..

+ Haft två underbara ridpass
+ Fick hem mina Dr Martens och min glossybox
+ Snart lön
 
- Börjar bli sjuk
- Orkar inget
- Sugen som fan på onyttigheter

Explosiv skogsrunda!

Det var en skogsrunda med hästen som stod på schemat då jag var/är ledig idag. Tänkte att det skulle bli en lagom joggingrunda med massor av trav, träna flåset lite helt enkelt.
 
Freja skötte sig super, men fattar fortfarande inte vart all energi kommer ifrån. Höll ett lagom högt tempo i traven där vi tränade sidvärtsrörelser och i skritten gick hon på med bestämda steg. Galoppen var det blandade resultat med dock.... första galoppen tog vi på en mindre sträcka och där gjorde hon bra ifrån sig, men inne i skogen var det värsta vildingen som vägrade stanna vad man än tog sig till. Siktade in mig en massa träd, men klumpedunsen var smidig som en katt i hovarna for once. Hon galopperade till och med felfritt i de där branta nerförsbackarna  som vi brukar undvika att trava och galoppera i annars, hon trodde tydligen att det var upplopp a lá hubertusjakten på gång.
Klamrade mig fast och tog alla chanser till att få henne att stanna och så småningom så *phew*
 

Lyckan i hennes ögon var obeskrivlig trots att hon var genomsvett efteråt. Det där med överskottsenergi är inget jag föredrar, men idag var det ändå ganska kul trots "jag kommer att dö!" stunderna som infann sig under den där galoppsträckan. Hon är helt enkelt för go! :)

Ryttarfel & rytmisk galopp

Kvällens ridpass började lite tråkigt, Freja gick emot handen så hårt det bara gick och stirrade upp sig över den mörka hörnan i paddocken. Det var mitt fel att hon gick emot handen... jag upptäckte nämligen att tyglarna hade snurrat ihop sig när jag slängde de över halsen på henne. JAG SKÄMS!
 

När jag rättat till mitt misstag var den stirriga hästen som bortblåst, hon må ha haft galen framåtbjudning dock. Lyssnade perfekt på hjälperna och var allmänt sammarbetsvillig, underbar inställning helt enkelt. Galoppen har också börjat bli bättre och bättre, nu är den rytmisk i ett lagom tempo och hon kämpar verkligen genom att jobba med hela ryggen istället för bara bogen som förut. Framsteg!

Veckans ridpass!

(En 2år gammal bild, men vadå vårkänslor!?)
 
Tisdag: 
Valde att longera då jag själv var totalt slutkörd och eftersom hon ändå bara ska ta det "lugnt" nu efter vilan ett tag så behövde jag inte få speciellt dålig samvete för att jag är lat. Longeringen i sig gick sådär, hon var super pigg och lyssnade inte på kommandona för att sakta ner direkt, men hon höll volten bättre än vanligt. (Longerar i grimma då jag inte vill spänna in i onödan då det för min del är en typ utav kommunikationsträning, hon brukar oftast söka sig neråt utav sig själv också)
 

Torsdag:
Kvällens ridpass skulle vara ett lungt och uppmjukande pass i skritt o trav då vi inte vill puscha på för snabbt efter vilan...

Freja var pigg och riktigt bad om att få arbeta, bjöd på med höga och bärande steg och första vänstergaloppen var fantastisk! Jobbade med hela ryggen i en långsam bärande galopp med framåtbjudning som om det vore en dressyrtävling hon skulle visa upp sig på. Man ska aldrig underskatta en häst och dess kapacitet. Det här passet kommer jag att gotta mig länge på!:-)
 
 
 

Jag är en skönhetsfanatiker!

(Hittade denna vackra pafymflaska utan innehåll för 30 kr på Tiger)
 
Jag är verkligen en skönhetsfanatiker även om det utåt sätt inte syns så mycket på mitt utseende. Det är främst hårvårdsprodukter jag brinner för, men även smink är utav stort intresse.
 
Jag konsumerar en hel del produkter periodvis och har också fler än vad jag hinner förbruka i min hylla där hemma, jag älskar valmöjligheter. Det är helt enkelt kul att prova nya och se ifall man stöter på en ny favorit, andra köper man bara av gammal vana. Vissa månader köper jag en del, andra inte något alls. 
 
Vilken typ utav produkter köper du mest utav då?

Treatments,inpackningar och hårspray på hårfronten, på sminfronten däremot är det nog ögonskuggor i diverse lila nyanser skulle jag nog vilja påstå. Lila är favoritfärgen!
 
Vilket blir ditt nästa inköp?
Ingen aning faktiskt, men måste ju medge att jag är väldigt sugen på att köpa någon/några färger ifrån Manic Panic och slänga i håret för att testa. Tycker det är snyggt med lite annorlunda färger i håret, men då ska helst sminket också leva upp till en viss nivå...någon form av samspel måste där finnas, men det är jag nästan för lat för. Det ständiga problemet *hmmmm*
 
Tips?
Investera gärna i ett sulfatfritt shampoo, i alla fall om du har en känslig hårbotten som jag. Själv använder jag mig just nu utav TIGI Rockaholic och det tycker jag fungerar bra för mig även om jag inte tycker doften är den roligaste. 
 
 
 

Skrittrunda i skogen... det dög tydligen inte åt damen.

 
Bilden representerar en slutkörd Freja med alldeles för tjock päls som bestämt sig för att växa och göra Michelles fina klippning ful då håret numera hänger över kanterna. Bada behöver "trollet" också göra! 
 
Haft en ledig dag så jag drog ut till stallet i dagsljus för att ta en skrittrunda i skogen då underlaget i paddocken är förfärligt för tllfället. Hästen ville dock allt annat än skritta med den överskottsenergin, hon taktade och gjorde de mest löjliga försök till att bocka som jag har varit med om. Så småningom gav hon sig, och då lunkade hon på i rask takt fast avslappnad. Tro fasen att att hon var små svettig efter allt trotsande, inte lätt när ryttaren inte ger med sig;)

Marabou Oreo

 
Till min förtjusning hittade jag årets nyhet ifrån Marabou när jag var nere på netto innan idag. Smaken utav kakorna var inte jätte tydlig, men chokladet var sådär lagom härligt knaprigt! 
 
Resultat:  4 av 5
 

Trött Tisdag

Kravlade mig upp ur sängen när jobbet ringde imorse, inte det allra lättaste när man är sådär lagom trött och hängigför att man inte har sovit tillräckligt...
 
Nu framåt kvällen åkte jag ut en sväng till stallet för att skritta igång hästen efter hennes tre veckor långa vila. Freja  bjöd på som aldrig förr, motivationen är tillbaka och det är härligt att få uppleva så nu väntar två veckor utav lite lugnare träning och sen är det att bara till att börja öka intensiteten vecka för vecka.

RSS 2.0