Veckan hästeri

 
 (Lurvbollen var visst ganska trött efter klippning)
 
Tisdag:
Michelle kom ut och klippte Freja åt oss ännu en gång då det växt ut så pass att hon var svettig i ljumskarna och framtill redan innan ridning. Blev en typ utav spårklippning då vi inte vill klippa bort för mycket, hon går ju trots allt inte alla dagar i veckan.
 
Freja skötte sig super, stod för det mesta och halvsov och någon bomull i öronen behövdes givetvis inte. Det är skönt med lättklippta hästar!
 
Efter klippningen blev där en stund över så passade på att ta rida henne lite lätt så att hon skulle få sträcka på sig lite, blev främst mjukgörande i skritt och trav.
 
Onsdag:
Världens keligaste häst som var på bästa tänkbara humör för dagen jobbade på väldigt bra under ridpasset. Började lösgörande och lite bomarbete och eftersom hon var något smidigare än vanligt bestämde jag mig för att hoppa med henne, först över lägre kryss och räcke sedan blev det träna på att hoppa oxrar som hon har en tendens till att vara väldigt osäker på. Hoppade snällt över första gången, andra och tredje gången lurade hon mig och drog iväg precis i upphoppet (fick nästan stolpen i huvudet) och till sist men inte minst den fjärde när vi först tog räcke och sedan oxer precis efter varandra, då jävlar hoppade hon med hela ryggen! (Vilket hon sällan annars gör)
 
Duktig häst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0