Den nya ryggsäcken!

 
Fick en bland annat en ryggsäck utav Johanna i sen födelsedagspresent. En svart och lätt ryggsäck är något jag alltid velat ha. Med lite nitar blev den ännu bättre! :)
 

Studiedag

 
Eftersom Siesta låg på vårt skolområde så la JB alltid två studiedagar i samband med festivalen då någon form undervisning inte hade varit möjlig att genomföra p.g.a ljudet. Men som känt är så har ju Siesta ställt in årets festival och därför blev dessa två studiedagar bara två helt vanliga lediga dagar.
 
Började med att sova ut ordentligt för att därefter ta en "frukost" (ovan) i det fina vädret på vår baksida. Dagen har sedan bestått utav diverse hushållsuppgifter och skolarbete, sista rycket inför betygsättningen nu i princip. 
 

Avtackning med Madrix

Gårdagen var min sista praktikdag på Madrix, lite tråkigt med tanke på att de man jobbar med blir som vänner efter ett tag. Men att hälsa på och ta en fika finns där ju möjlighet till fortfarande.
 
Blev först en heldag på cafeét och därefter blev det vårfest på Harrys med Madrix och resten utav företagen som ingår i "Hessle city". Bjöds på buffé, dricka och underhållning och trots att det var utformat för den något äldre medelålders generationen så lyckades vi få till en härlig stämning.
 
Var dags att dra sig hemåt vid 22-tiden och med mig fick jag en väldigt fin presentförpackning innehållande praliner, lakritsfudge, en blomma och mina favorit teér utav Madrixgänget. De där godsakerna är då inte dumma! Så himla snällt utav dem :)
 
Tackar Madrix för en riktigt trevlig APU-period!

Nordfjordkampen LB:1 (Bilder)

 
 

Nordfjordkampen LB:1 (film)

 
Halva programmet kom endast med och det är filmat med en mobilkamera.
 
LB:an kändes ganska så mjuk och följsam ridmässigt. Jag hade ett för högt tempo i galoppen och gjorde ett par små missar men för att gjort debut och haft en väldigt pigg häst tycker jag ändå att det gick bra. Det gäller bara att träna och träna för att bli bättre. Det viktiga är att utvecklas som ekipage, inte plocka placeringar och det tycker jag vi har gjort i jämförelse med Lätt C programmet som gick åt skogen på riktigt förra året.
 
Detta är min andra "riktiga" tävling någonsin, så nöjd är jag definitivt.

Nordfjordkampen : LD:4

 
 
 
Bilder ifrån LD:4an som jag tyckte gick rent åt skogen. Tävlingsnerverna spelade in och jag blev stel, fick en halv dålig sits och hade en förböjd häst(syns inte så lika mycket på just de här bilderna). Tur att LB:1an gick bättre därefter!
 
 

Nordfjordkampen i dressyr 2013

'
( Bild på de nordsvenska ekipage som deltog i LB:1 klassen, jag är längst till höger)
 
Åkte ut till stallet tidigt imorse, hästen var ren och fin sedan vi tvättat henne igår så behövde bara borsta av henne lite lätt samt fläta manen så att den skulle bli vågig. Därefter var det dags att lasta, hon var otroligt lättlastad...tog mindre än en minut då hon av någon konstig anledning var riktigt laddad inför att få åka transport. Skönt för oss!
 
Väl framme på Gärds var det bara att lasta av, utrusta hästen och själv byta om till "tävlingsoutfit" så att uppvärmningen kunde börja, hon kändes mjuk och fin.
 
Första klassen blev LD:4. Kändes lite stelt och små spänt (tävlingsnerverna som spökade ), men gick bättre än än vad jag trodde utifrån resultatet även om det heller inte var något större. Därefter  debut i LB:1 , kändes mycket bättre än LD:4 då 90% utav ritten kändes bra...men där gick det inte som förväntat rent procentuelltmässigt vilket kändes jäkligt konstigt även om jag gjorde en miss. En grej som stod nedskriven tycker jag inte alls stämde överens med ritten, men det är väl så det är...
 
Vi klarade iaf att rida ett godkänt LB:1 program och vi har definitivt utvecklats sedan sist (förra årets tävling) och därmed är jag nöjd. Ekipagets utvecklan är det riktiga priset, man behöver alltså inte hamna på placering för att vara en "vinnare" även om det säkert också uppskattas.

Ifrån Her Bright Skies nyaste...

 
(Trodde aldrig att jag skulle lära mig gilla någon utav deras nyare låtar då jag föredrar soundet på "Causing A Scene")

Siesta är inställt!

Just vad jag behövde...nu står man här förlöjligad med en biljett som inte går att bruka. Några pengar lär man säkerligen inte heller få tillbaka, där gick den 20 års presenten åt helvete.
 
Känner mig väldigt gnällig men jag så som många andra har längtat då det egentligen bara var strax över en vecka kvar tills festivalen skulle kicka igång för året. Siesta skulle bli den enda festivalen jag skulle gå på den här sommaren då jag jobbar resten. FUCK THIS!

En liten snabb skriftlig uppdatering

Efter en lång skoldag och fotograferade av ett genrep utav en dansshow är jag så gott som svin trött.

Har dessutom gjort klart det som gett mig allra mest ångest den senaste tiden, nämligen projektrapporten. Nu får det gå som det går, lär inte bli något MVG på den ändå.

Nytt på teknikfronten

 
Införskaffat mig en ny mobil då den gamla ( en xperia x8) knappt fungerar, att ladda den är nästintill omöjligt och  den hänger upp sig allt för ofta, det var helt enkelt dags. Blev bara vad jag kallar en "standardmobil", dels för att jag är för snål men även utav praktiska skäl eftersom jag är en hel del i stallet emellanåt.
 
Ett ljuskänsligare objektiv fick också följa med beställningen, äntligen är det mitt!

Tea on a bed of roses


Det rullar påååå

Onsdag: 
Praktikdag. Åkte därefter ner till Lund för att kolla på Andreas och hans band när de skulle spela med Constrain och Napoleon. 
 
Torsdag:
Sovmorgon, en tur till ikea i svågertorp och sedan till västra hamnen för att umgås och äta gott med Andreas syster.
 
Fredag:
Sovmorgon. Åkte ifrån Eslöv på eftermiddagen för att sedan åka ner till stallet och rida en sväng. Och här sitter jag nu lagom seg och halvdöd...

De senaste dagarna

Lördag:
 
Var nere västra kärrstorp och fixade i huset som tillhör en av Andreas bortgågna släktingar, där är en hel del att göra. Efteråt blev det i alla fall en riktigt god planka på en restaurang i Hörby :)
 
Söndag:
Hjälpte Andreas att städa i lägenheten lite, därefter "chillmode".
 
Måndag:

Efter en låååång skoldag hade jag ingen ork till något, jag var tröttare än tröttast. Skrev i alla fall under mina anställningspapper så nu är sommarjobbet mitt, 8 veckor a lá 75% på sjukhuset i Kristianstad.
 
Tisdag:

Kort skoldag skönt nog, passade på att springa inom netto eftersom jag ändå skulle få vänta på tåget ett bra tag...dock något jag ångrar nu i efterhand då jag träffade på en människa som jag trott att jag aldrig mer skulle behöva se igen, tji fick jag.
 
Åkte hem och åt lite, gick ut en längre runda med hunden tillsammans med min syster och till sist bar det av till stallet. Freja var pigg som bara den, bromssträckan i galoppen var lååång.

Mitt uppe i ridlektionen

(Jag under dagens ridlektion, bilden togs precis när jag skulle påbörja en balansövning i traven där jag skulle stå upp och inte använda tyglarna alls utan fick bara hålla upp tyglarna samtidigt som jag fick hålla i manen)
 
Red lektion för första gången på ett bra tag nu. Blev mest finslipande utav övergångar, tempoväxlingar och vägar inför nordfjordkampen i dressyr. Fick även ett par balansövningar som jag skulle utföra för att stärka och utveckla den jag redan har mer. Galoppen var jag allra nöjdast med, Maya hann knappt påbörja instruktionerna innan jag och Freja fick ordentligt med beröm :)
 
Det jag behöver träna mer på är att sluta att fokusera på hästen mer än på mig själv, nog för att jag varken sitter som en hösäck eller inte alls tänker på mig själv...snarare det faktum att jag fokuserar för mycket på att samla ihop Freja och trycka ut henne ordentligt innan jag givit henne det ordentliga stöd hon verkligen behöver, jag måste låta det ta mer tid än vad det gör så att det så småningom kommer snabbare och smidigare.

Rida på stranden

 
Blev en tur genom skogen ner till stranden igår. Freja är ett riktigt vattendjur, man får slita henne bort ifrån vattnet ifall man inte vill bada hela kroppen. Hon fick mig till att ofrivilligt doppa smalbenen (stod på marken med tyglarna i handen)..tänkte ju bara vara snäll och låta henne gå vid vattenbrynet lite. En jäkla buse det där! :)

RSS 2.0